Slovenske banke u pet mjeseci sa 70 milijuna eura gubitaka

Bez autora
Jul 25 2012

Slovenske banke su u prvih pet mjeseci ove godine ostvarile gubitak od 69,3 milijuna eura nakon oporezivanja, a u istom razdoblju lani su ostvarile dobitak od 48,6 milijuna eura. Gubici prije oporezivanja je u prvih pet mjeseci su dosegli 45,7 milijuna eura, a u istom razdoblju lani banke su izvijestile o dobicima u visini od 63,1 milijuna eura prije poreza. Nadalje, u spomenutom razdoblju banke su utvrdile i niže bruto-dohotke koji su iznosili 552,1 milijuna eura, što je za 25,3 posto manje nego u istom razdoblju prethodne godine. Slovenske banke smanjuju kreditnu djelatnost. Obujam posudbi nebankarskom sektoru je u svibnju bio manji za 4,6 posto, pri čemu se obujam posudbi gospodarstvu smanjio za 7,6 posto, obujam kredita za građane za 0,3 posto.

Slovenske banke u pet mjeseci sa 70 milijuna eura gubitakaSlovenske banke su u prvih pet mjeseci ove godine ostvarile gubitak od 69,3 milijuna eura nakon oporezivanja, a u istom razdoblju lani su ostvarile dobitak od 48,6 milijuna eura.

Gubici prije oporezivanja je u prvih pet mjeseci su dosegli 45,7 milijuna eura, a u istom razdoblju lani banke su izvijestile o dobicima u visini od 63,1 milijuna eura prije poreza.

Nadalje, u spomenutom razdoblju banke su utvrdile i niže bruto-dohotke koji su iznosili 552,1 milijuna eura, što je za 25,3 posto manje nego u istom razdoblju prethodne godine. Slovenske banke smanjuju kreditnu djelatnost. Obujam posudbi nebankarskom sektoru je u svibnju bio manji za 4,6 posto, pri čemu se obujam posudbi gospodarstvu smanjio za 7,6 posto, obujam kredita za građane za 0,3 posto.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik